Albire dentară profesională

Dantură cu până la 8 nuanțe mai albă în doar 60 de minute

albire dentara brasov

Mergi periodic la controale stomatologice, nu uiți niciodată să te speli pe dinți și nici să folosești ața dentară sau apa de gură. Cu toate acestea, dinții tăi au început să se îngălbenească sau poate că nu au fost niciodată atât de albi pe cât ți-ai fi dorit să fie. Nu ești singurul în această situație. 

Dorința de a avea un zâmbet mai alb și mai strălucitor este una des întâlnită la pacienți de toate vârstele, iar tratamentul de albire profesională a dinților este unul dintre cele mai solicitate. Acesta reprezintă una dintre cele mai rapide și eficiente metode de a-ți îmbunătăți nu doar aspectul zâmbetului, ci și aspectul fizic general și de a-ți spori încrederea în tine însuți.

 

Cauzele care duc la schimbarea culorii dinților

Culoarea naturală a dinților se schimbă de-a lungul timpului și poate varia de la o persoană la alta. Motivele care duc la îngălbenirea dinților sunt diverse și sunt cauzate de: 

  • Alimentele și băuturile pe care le consumăm – dacă îți plac cafeaua, ceaiul sau vinul roșul, sunt șanse mari să faci parte din categoria persoanelor nemulțumite de culoarea dinților lor; aceștia se numără printre principalii „vinovați” de modificarea culorii dinților, alături de alte alimente și băuturi închise la culoare. 
  • Fumatul – nu este un secret faptul că acest obicei are numeroase efecte negative asupra sănătății, inclusiv asupra celei a dinților și gingiilor tale; una dintre consecințele fumatului este acela că va duce la decolorarea și pătarea dinților. 
  • Vârsta – modificarea culorii dinților este o consecință firească a îmbătrânirii; pe măsură ce trec anii, smalțul dinților se subțiază, iar dentina, stratul dintre smalț și pulpa dentară, devine mai vizibilă; cum aceasta are o culoare mai gălbuie decât smalțul dinților, nuanța acestora se va modifica. 
  • Traumatismele dentare – indiferent de cauza acestora, unul dintre efectele secundare este schimbarea culorii dintelui afectat. 
  • Medicamentele – există mai multe medicamente ale căror efecte secundare includ și modificarea culorii dinților, inclusiv antibioticele, antihistaminicele sau medicamentele pentru hipertensiune arterială.
  • Excesul de fluor – consumul de apă cu conținut ridicat de fluor și folosirea în exces a pastei de dinți, apelor de gură sau a altor tipuri de produse cu fluor  poate cauza decolorarea dinților. 
  • Moștenirea genetică – nuanța naturală a dinților este influențată și de genetică; unele persoane au, pur și simplu, dinți mai albi decât altele. 
  • Igiena orală precară – dacă nu te speli pe dinți în mod regulat, placa bacteriană și toate celelalte substanțe care îi pot păta vor rămâne pe suprafața acestora și vor duce la modificarea culorii lor.

 

Metodele și beneficiile albirii dinților

Există mai multe metode de albire a dinților, de la acele benzi care se aplică pe arcade până la albirea profesională cu lampa UV. Dacă ne referim strict la albirea în cabinetele stomatologice, există două tipuri consacrate: cea cu laser și cea cu lampă. Ambele presupun aplicarea unui gel cu peroxid de hidrogen pe dinți (după igienizarea cavității bucale și aplicare unei bariere protectoare pe gingii) și activarea acestuia cu ajutorul unui aparat special. Diferența dintre cele două metode constă în aparatul de albire a dinților folosit. O altă opțiune este albirea dinților acasă, cu gutiere.

Albirea dentară cu laser

Această metodă de albire se bazează pe energia laser pentru a activa gelul, a-i spori efectul și a accelera procesul de albire, permițând obținerea unor rezultate spectaculoase. Deși este mai costisitoare decât alte tipuri de tratamente de albire a dinților, acestă metodă are mai multe avantaje: 

  • laserul poate fi aplicat pe fiecare dinte în parte și poate fi utilizat atunci când se dorește albirea doar a anumitor dinți; 
  • se pot obține rezultate vizibile după o sigură ședință; 
  • nu afectează dinții; este o procedură sigură și nedureroasă; 
  • efectul poate dura până la 3 ani.

Albirea dentară cu lampă

Această metodă de albire a dinților presupune folosirea unei lămpi cu lumină LED pentru activarea gelului de albire. Întreaga procedură durează aproximativ 60 de minute și constă în aplicări repetate ale gelului de albire și expunerea dinților la lampă (3-4 ședințe a câte 15 minute). Iată câteva dintre beneficiile acestei metode de albire: 

  • este o procedură sigură, rapidă și nedureroasă;
  • permite albirea tuturor dinților în același timp;  
  • poate fi mai puțin costisitoare decât albirea cu laser; 
  • rezultatele sunt vizibile după o singură ședință;  
  • nu afectează smalțul dinților; 
  • te vei bucura de dinți mai albi o perioadă îndelungată, dacă ții cont de recomandările medicului stomatolog.[2]

La Puredent, se folosește metoda de albire a dinților cu lampa Philips ZOOM WhiteSpeed, cu ajutorul căreia vei obține dinți cu până la 8 nuanțe mai albi în doar 60 de minute.

Albirea dinților cu gutiere

Albirea dinților acasă cu gutiere este o metodă indicată acelor pacienți care nu-și doresc neapărat rezultate imediate și caută o alternativă la tratamentul de albire cu laser sau cu lampa ori vor să mențină rezultatele acestuia cât mai mult timp. Se realizează folosind geluri de albire cu o concentrație mai scăzută decât cele utilizate în cabinet și gutiere pentru albirea dinților personalizate. Gelul se aplică în gutiere, iar acestea se poartă până la 8 ore pe zi, de obicei în timpul nopții. Câteva dintre avantajele acestei metode de albire sunt: 

  • este mai puțin costisitoare; 
  • nu afectează smalțul dinților; 
  • rezultatele se pot menține un timp îndelungat.

 

Durata ședinței de albire dentară profesională

O ședință de albire profesională a dinților, realizată în cabinetul medicului stomatolog, poate dura aproximativ o oră sau chiar mai puțin, în funcție de metoda aleasă. Numărul ședințelor depinde de nuanța dinților tăi și rezultatele pe care ți le dorești.

 

Promoții albire dinți Brașov

Pentru că ne dorim ca între tine și zâmbetul perfect pe care îl meriți să nu existe niciun impediment, am încheiat parteneriate cu BRD Groupe Societe Generale și Regina Maria care îți pun la dispoziție modalități de plată avantajoase. Oricare dintre serviciile noastre poate fi achitat în rate, fără dobândă sau la prețuri avantajoase.

Întrebări frecvente despre albirea dinților

În general, se recomandă ca albirea dentară profesională să se realizeze după vârsta de 18 ani, când pulpa dentară este complet dezvoltată.

Procedura propriu-zisă de albire dentară nu este dureroasă, însă unul dintre efectele secundare ce pot apărea după tratament este sensibilitatea dentară. În cele mai multe cazuri, aceasta este însă temporară.

Efectul unui astfel de tratament poate dura de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de stilul tău de viață și obiceiurile zilnice.

Pentru a te bucura cât mai mult timp posibil de rezultatele tratamentului, se recomandă evitarea consumului de alimente și băuturi închise la culoare și a fumatului. Află mai multe informații despre regulile pe care ar trebui să le urmezi pentru a-ți menține dinții albi după o albire profesională.

Răspunsul depinde de metoda de albire aleasă și produsele folosite, dar nu-ți recomandăm să-ți faci un obicei din albirea profesională a dinților. În cazul albirii cu lampă, de exemplu, aceasta ar trebui repetată doar după 2 ani.

Lucrările protetice cum ar fi plombele, coroanele sau fațetele dentare nu reacționează la tratamentul de albire dentară, ceea ce înseamnă că diferența de culoare dintre acestea și dinții tăi naturali va fi vizibilă. Cel mai probabil, ele vor trebui schimbate cu unele cu o nuanță adecvată celei obținute după albire.

Culoarea naturală a dinților tăi se va modifica în timp, din diverse cauze, de la stilul de viață până la lipsa unei igiene orale riguroase. Albirea dentară profesională este o metodă sigură și eficientă de a avea din nou dinți albi și strălucitori și un pas în plus către zâmbetul perfect pe care ți-l dorești. Te așteptăm la Puredent pentru a alege împreună metoda de albire dentară potrivită pentru tine! Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la numărul de telefon 0721904777 sau pe adresa de e-mail info@puredentalclinic.ro.