Articol explicativ. Care sunt etapele de inserare ale implantului dentar

Pentru că este unul dintre cele mai solicitate servicii de restaurare dentară la Puredent, o mulțime din pacienții noștri ne întreabă „la ce să se aștepte” atunci când vine vorba de implantul dentar. Astfel, în articolul de astăzi ne dorim să vă spunem pas cu pas ce etape urmărim cu fiecare caz pe care îl tratăm la Puredent.

Implant dentar Puredent. Etape.

În mod clasic toate intervențiile de implant respectă următorii pași:

  • consult de specialitate;
  • inserția implantului;
  • realizarea lucrării finale.

În funcție de tehnica aleasă și de situația clinică, timpul necesar finalizării lucrării poate varia. De obicei este nevoie de aproximativ 4 luni pentru integrarea unui implant în osul mandibular și aproximativ 6 luni pentru un implant în osul maxilar. În funcție de vârstă, problemele de sănătate și situația osului există și posibilitatea de a insera implantul și de a realiza lucrarea finală într-o singură zi (prin produsul nostru Sky Fast & Fixed).

Implant dentar Puredent. Consult de specialitate.

În această etapă, pe baza radiografiilor și a eventualelor tomografii sau analize de sânge, se stabilește tipul de implant dentar, numărul acestora precum și poziția lor pe maxilar sau mandibulă. Tot în această etapă, medicii Puredent vor stabili și tipul de lucrare protetică potrivită situației dumneavoastră – lucrare fixă sau semimobilă, precum și materialul din care se efectuează lucrarea –  zirconiu integral, zirconiu-ceramică sau metalo-ceramică.

Implant dentar Puredent. Inserția implantului.

Etapa chirurgicală presupune inserarea implantului dentar sub anestezie folosind o tehnică nedureroasă. Contrar temerilor inițiale ale pacienților, aceasta etapă este în majoritatea cazurilor mai simplă decât extracțiile dentare. După această intervenție urmează o perioadă foarte importantă în care implantul dentar se atașează de os (are loc procesul de biointegrare). Această perioadă durează aproximativ 4 luni pentru implanturile inferioare (mandibulă) și aproximativ 4-6 luni pentru implanturile superioare (osul maxilar).

Implant dentar Puredent. Realizarea lucrării finale.

Toate lucrările dentare pe implant efectuate la Puredent sunt realizate în laboratoare de top, având cei mai buni tehnicieni (dovadă sunt toate cazurile tratate la noi). Lucrările dentare pot fi efectuate, în funcție de cerințele zonei care se reface, din zirconiu integral, zirconiu-ceramică sau metalo-ceramică (acest caz este foarte rar, pentru că de regulă, pacienții optează pentru materiale bio-compatibile, precum zirconiul sau ceramica). Este bine documentat faptul că implanturile dentare arată și se comportă ca dinții naturali. Dacă implantul a fost inserat corect, coroana dentară a fost făcută bine și igiena orală este bună, durata de viață a lucrării foarte lungă.

Ne bucurăm să vă putem oferi informații utile, pentru a ști exact la ce să vă așteptați atunci când veniți la Puredent. Iar în luna Iulie, beneficiați de oferta noastră specială: 100 EUR reducere la fiecare implant. Pentru programări și informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0721904777 sau pe adresa de email info@puredentalclinic.ro.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button