Blog

Diga dentară: ce este, care sunt avantajele și când se utilizează?

În domeniul stomatologiei, există diferite tehnici și instrumente utilizate pentru a asigura un tratament eficient și de calitate pentru pacienți. Unul dintre aceste instrumente este diga dentară, o barieră flexibilă și rezistentă utilizată pentru izolarea dinților și a gingiilor în timpul anumitor proceduri stomatologice.
Citește mai mult

Sangerare dupa extractie: 5 sfaturi de urmat pentru o recuperare sigura si rapida

Siguranța și confortul pacienților sunt o preocupare de primă importanță în stomatologie. Chiar și o procedură comună precum extractia dentară poate fi însoțită de anumite riscuri și efecte secundare, inclusiv sângerare. Din fericire, există câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a preveni și trata sângerarea după o astfel de intervenție. În acest articol, vă prezentăm trei sfaturi esențiale pentru o recuperare sigură și rapidă după extractia dentară.
Citește mai mult

Igiena orala: de ce este importanta si cum se realizează corect

O igienă orală adecvata este esentiala pentru sanatatea generala si prevenirea problemelor dentare si gingivale. Oamenii trebuie sa fie constienti de importanta pastrarii unei igiene orale adecvate si sa inteleaga modul corect de a-si ingriji dintii si gingiile pentru a evita complicatiile care pot aparea.
Citește mai mult

Prognatism: Tipuri, Cauze și Tratament

Prognatismul este o afectiune dentara caracterizata prin ocluzia anormala a dintilor, care determina o aliniere incorecta a maxilarelor si a fetei. In acest articol, vom discuta despre tipurile de prognatism, cauzele, semnele, diagnosticarea si tratamentul, precum si complicatiile si masurile preventive pe care le puteti lua.
Citește mai mult

Gangrena dentară: cauze, simptome și tratament

Gangrena dentară este o afecțiune gravă a cavității bucale, care poate fi cauzată de infecții bacteriene și care poate duce la pierderea dinților și afectarea gingiilor. Această afecțiune trebuie tratată cât mai curând posibil pentru a preveni răspândirea infecției și a limita complicațiile.
Citește mai mult

Curățarea limbii: importanță și metode eficiente

Curățarea limbii este o parte importantă a igienei orale și poate avea beneficii semnificative pentru sănătatea ta generală. În acest articol, vom discuta despre importanța curățării limbii, beneficiile acesteia și metodele eficiente de curățare a limbii, precum și modalități de îngrijire a cavității bucale și frecvența recomandată a curățării limbii.
Citește mai mult
limba alba

Limba albă: cauzele apariției și metodele de tratament

Limba albă este o afecțiune frecventă care se manifestă prin apariția unei depuneri albe pe suprafața limbii. Această afecțiune poate fi însoțită de simptome neplăcute, cum ar fi respirație urât mirositoare sau gust neplăcut în gură. În acest articol, vom discuta despre ce înseamnă când ai limba albă, cauzele și factorii de risc, boli asociate, tratament și prevenire.
Citește mai mult
gura uscata

Gura uscată (xerostomia): cauze, simptome și tratament

Senzația de uscăciune a gurii, de a nu avea suficientă salivă, este una familiară multora dintre noi. Poate că și tu te-ai trezit într-o dimineață sau mai multe cu gura uscată, fără să consideri acest lucru o problemă sau un motiv de îngrijorare. De fapt, sunt șanse mari ca nici măcar să nu te fi gândit că ar fi cazul să menționezi acest lucru unui medic.
Citește mai mult
infectie dentara

Infecție dentară: cauzele apariției și metodele de tratare

O infecție dentară poate afecta sănătatea întregului organism, nu doar pe cea orală. Din păcate, prea adesea se întâmplă ca eventualele semne de alarmă să fie ignorate ori puse pe seama altor posibile cauze.  Asta face ca vizita la medic și, implicit, tratamentul să fie amânate mai mult timp decât ar fi indicat și favorizează apariția unor complicații severe, care, în unele cazuri, pot pune viața în pericol.[2] În articolul de astăzi vei afla care sunt cauzele apariției infecției dentare și cum se poate trata ea.
Citește mai mult
1 2 3 14