Când trebuie schimbată o lucrare protetică? Semnalele pe care ți le transmite organismul

Nu există ”garanție pe viață”, sau un număr de ani predefinit în dreptul oricărei lucrări restauratorii a cavității bucale. Le transmitem acest lucru tuturor pacienților noștri care încep un astfel de proces, pentru că succesul și durata de viață a unei lucrări protetice țin de mai mulți factori, precum: materialele folosite, manopera, precum și modul de îngrijire a lucrării.

Îngrijirea lucrărilor dentare – un factor esențial pentru modul în care arată ele

Pentru ca lucrările dentare să aibă o durată cât mai lungă de viață, este foarte important felul în care sunt îngrijite. Metodele de îngrijire și întreținere trebuie întreprinse pe tot parcursul vieții, imediat dupa ce coroana sau puntea dentară au fost fixate definitiv.

Efecte vizibile instalate în lipsa unei igiene orale corecte

Dupa fiecare masă, la nivelul marginii gingivale a dinților, se acumulează placa dentară. În lipsa unei îndepărtări eficiente a acesteia printr-un periaj corect, se pot produce o serie de reacții :

  • La început, gingia de la nivelul coroanelor dentare se inflamează, își schimbă culoarea și începe să sângereze.
  • Apoi, suferă un fenomen de retracție gingivală care produce o imagine extrem de inestetică la nivelul coroanelor dentare.
  • În faze mai avansate, microbii din placa dentara pot pătrunde sub coroane, dizolvând cimentul de lipire și producând reacții ireversibile dinților de sub lucrare.

Bineînțeles, că aceste modificări în structura estetică nu se întâmplă de pe o zi pe alta, ci dacă igiena orală adecvată nu este o prioritate în economia lucrării protetice, iar instrucțiunile medicului stomatolog nu sunt respectate întocmai.

Controlul periodic

Chiar dacă igiena orală este corectă, nu înseamnă că nu pot apărea anumite complicații. Igiena orală corectă nu înlocuiește controlul periodic. Este indicat ca pacienții să efectueze controlul periodic de 2 ori pe an.

De ce este așa de important controlul periodic?

Foarte des, apariția diverselor complicații în cavitatea bucală (carii, afecțiuni gingivale, granuloame etc.) nu este însoțită de nici un semn sau simptom.

Majoritatea acestor afecțiuni nu poate fi observată de către pacient cu ochiul liber dar poate fi detectată de către medicul stomatolog după o examinare atentă.

Astfel, atunci când din partea echipei medicale de la Puredent primiți sfatul și îndrumarea de a veni la clinică pentru un control periodic bi-anual, este pentru că suntem conștienți de importanța controalelor și de cât de multe lucruri pot fi preîntâmpinate și tratate din timp, dacă sunt depistate în fază incipientă.

Ce semnale trebuie să urmăriți?

Orice disconfort sau element, care nu ar fi resimțit în mod natural, în cazul unei danturi sănătoase trebuie semnalat medicului stomatolog. Ce înțelegem prin disconfort la nivelul lucrărilor dentare :

  • dureri la nivelul dinților de sub lucrarea protetică
  • disconfort sau jenă în timpul masticației: senzația că lucrarea este prea înaltă, dureri la nivelul mușchilor masticatori, dureri la nivelul articulațiilor
  • inflamații, sângerări sau retracții ale gingiei
  • lucrarea dentară devine mobile
  • aparitia unui miros neplăcut la nivelul lucrărilor dentare
  • lucrarea dentară își schimbă aspectul estetic din diverse motive
  • orice alte modificări neobișnuite la nivelul cavității bucale

Noi suntem pregătiți să fim alături de voi, pentru că ne dorim zâmbete perfecte pentru fiecare pacient care alege serviciile Puredent. Asta înseamnă pentru noi profesionalism și așa lucrăm pentru fiecare caz în parte. Vă stăm la dispoziție dacă aveți întrebări sau doriți informații suplimentare, de aceea ne puteți scrie pe adresa de email info@puredentalclinic.ro sau ne puteți suna la numărul de telefon 0721904777.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button