Cât de des trebuie să ne schimbăm periuța de dinți? Află ce pericole ascunde o periuță folosită

Știți foarte bine sfatul medicilor stomatologi: ”Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi, pentru a avea o dantură sănătoasă!” Ne bucurăm că îl urmați și că vă asigurați că dinții voștri sunt curățați, însă acesta nu este singurul sfat pe care trebuie să îl urmați. Trebuie să aveți grijă atât de tipul de pastă de dinți folosită, cât și cât de des vă schimbați periuța de dinți.

Un alt aspect pe care trebuie să îl luați în seamă este depozitarea acesteia: specialiștii recomandă, ca după utilizare, periuța să fie depozitată în poziție verticală, și să nu intre în contact cu alte periuțe de dinți – evitând astfel răspândirea virusurilor și bacteriilor între periuțele de dinți. Un suport obişnuit de periuţe care menţine periuţele în poziţie verticală reprezintă o investiţie foarte bună pentru sănătatea familiei tale.

Cât de des trebuie să îmi schimb periuța de dinți?

Majoritatea dentiştilor recomandă schimbarea periuţei o data la 3 luni. Studiile arată că după 3 luni de folosire, capacitatea periuţei de dinţi de a îndepărta placa bacteriană de pe dinţi şi gingii se reduce faţă de o periuţă de dinţi nouă. Perii se tocesc şi îşi pierd capacitatea de a ajunge in locurile greu accesibile.

Este foarte important sa-ţi schimbi periuţa după ce ai avut o răceală, gripă, o infecţie la nivelul cavităţii bucale sau te-a durut gâtul, deoarece microbii pot rămâne în perii periuţei si pot duce la reinfectare. Chiar dacă nu ai fost bolnav(ă), diferite ciuperci şi bacterii se pot înmulți în periuţa ta – un alt motiv pentru a-ţi schimba periuţa în mod regulat.

Cum pot sa-mi protejez periuţa de dinţi când călătoresc? 
Un capac de protecţie de plastic va proteja perii periuţei de dinţi împotriva deformării sau strivirii în kitul de călătorie. Cu toate acestea, după periere, periuţa de dinţi trebuie lăsată la aer pentru a preveni înmulţirea bacteriilor.

Vrem să ai un zâmbet sănătos și strălucitor, de aceea specialiștii Puredent sunt la dispoziția ta și sunt gata să îți raspundă la toate întrebările pe care le ai. De aceea, ne poți scrie la info@puredentalclini.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button