Câte tipuri de fațete dentare există și care sunt beneficiile lor?

De când am deschis clinica Puredent am reușit să schimbăm viețile a zeci de pacienți care au înțeles beneficiile pe care le aduc fațetele dentare în economia bunăstării socio-emoționale. De ce am folosit aceste cuvinte? Pentru că fațetele dentare, pe lângă un zâmbet absolut perfect, contribuie la creșterea gradului de încredere și stimă de sine.

Prin articolul de astăzi dorim să vă prezentăm tipurile de fațete dentare, și specificațiile fiecărui tip și beneficiile aduse danturii. Să începem așadar:

Care este ”candidatul ideal” pentru serviciul de estetică dentară?

Atunci când pacientul are dinții tociți, asimetrici, ușor nealiniați sau înghesuiți sau atunci când zâmbetul prezintă o culoare neuniformă, fațetele dentare pot transforma zâmbetul într-unul perfect.

Ce se întâmplă în cazul în care pacientul are dinții strâmbi? Acest lucru se stabilește în urma controlului preliminar, iar în cazul în care dinții nu sunt perfect aliniați se începe etapa ortodontică, prin alinierea dinților, iar apoi se continua cu etapa estetică, prin aplicarea fațetelor dentare.

Fațete dentare din ceramică

Ceramica reprezintă cel mai bun material în ceea ce privește estetica, aspectul acesteia rămânând nemodificat timp îndelungat. Aceste tipuri de fațete, din porțelan, au o rezistență superioară față de fațetele dentare din compozit.

Avantajul major al fațetelor din ceramică este că se pot alege culoarea și forma în funcție de dorințele pacientului. De asemenea, culoarea poate fi aleasă în așa fel încât să nu se observe diferența dintre dintele natural și cel îmbrăcat cu material ceramic – în cazul în care pacientul nu dorește fațetarea întegrală a arcadelor. Totodată, acest material are o grosime foarte mică, astfel că nu se frezează mult dintele, protejând, în același timp, foarte bine și gingia. Un alt avantaj al fațetelor dentare este că pot fi realizate și indirect, prin luarea unei amprente și colaborarea cu tehnicianul dentar.

Fațete dentare din compozit

Pentru pacienții care își doresc un zâmbet transformat într-o singură ședință, fațetele dentare din compozit sunt o variantă la îndemână.

Avantajul principal al acestora este că timpul de realizare este rapid, adică într-o singură ședință pacientul poate pleca acasă cu un zâmbet impecabil. Un alt avantaj major, în cazul fațetelor dentare din compozit este gradul și mai redus de șlefuire al dintelui (comparativ cu fațetele dentare din ceramică/porțelan).

Din păcate, în cazul acestui tip de fațete dentare vorbim și de un dezavantaj pe care pacientul trebuie să îl ia în calcul: imaginea lor ”îmbătrânește” în timp, iar rezistența lor scade, putând fi ușor casante, spre deosebire de fațetele dentare din ceramică/porțelan, care au o rezistență foarte ridicată.

Ceea ce ne dorim să primiți din partea specialiștilor Puredent este o ”radiografie” clară și completă a serviciilor pe care vi le oferim. Transparența actului medical și a costurilor a fost dintotdeauna unul din principiile după care ne-am ghidat activitatea. De aceea, vă stăm la dispoziție pentru orice informație ați avea nevoie: 0721 904 777 sau pe adresa de email info@puredentalclinic.ro

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button