Cum putem preveni apariția cariilor? Cinci sfaturi de la specialiștii Puredent

Așa cum am spus în repetate rânduri, Puredent este promotorul prevenției. Este mult mai simplu să ai grijă de sănătatea dinților, decât să tratezi anumite boli care pot apărea tocmai ca o cauză a lipsei de atenție față de sănătatea orală. În articolul de astăzi dorim să scoatem în evidență cauzele care duc la apariția cariilor dentare, precum și sfaturi prin care putem preveni instalarea lor.

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a dinților, iar apariția ei este determinată de trei factori:

  1. Flora microbiană– Streptococcus mutans a fost indicat drept bacteria cariogenă primară și, în același timp, s-a demonstrat posibilitatea transmiterii bolii carioase prin contaminarea cu acest germen între oameni.
  2. Alimentatia– Cercetările științifice au demonstrat ca hidrații de carbon (glucidele) sunt factori cariogeni principali. Adică, zahărul este principalul vinovat de apariția cariei dentare, deoarece produce mari cantități de acid. Lipidele si proteinele s-au dovedit a fi lipsite de nocivitate.
  3. Calitatea dinților – Calitatea structurilor dentare este rezultatul componentei genetice, modificată de totalul influențelor din perioada de formare (nutriția joacă un rol foarte important).

 

Cum putem preveni apariția cariilor dentare?

Pasta de dinți cu fluor – Una dintre cele mai bune modalități de prevenire a pierderii mineralelor de la nivelul dinților (demineralizare), care contribuie la remineralizare, este folosirea unei paste de dinți pe bază de fluor. O cantitate mică folosită zilnic ajută la echilibrarea raportului de forțe în favoarea ta. Mai multe studii științifice realizate pe o perioadă mare de timp au demonstrat că aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a preveni carierea dinților. Noi descoperiri în tehnologia pastei de dinți au adăugat acesteia componente antibacteriene, precum fluorura de staniu.

Sealanții – Șanțurile și adânciturile din anumiți dinți, precum molarii, pot fi zone vulnerabile în fața cariilor. Una dintre modalitățile pentru a preveni acest tip de carii este să aplici un strat protector pe adânciturile sau fisurile din dinte, dintr-un material din plastic, numit sealant. Odată ce sealantul se întărește, se comportă ca o barieră care îți protejează suprafața dinților de placa bacteriană și de acizi.

Suplimentele cu fluor – Fluorul are și un rol important în prevenirea cariilor. Adăugând fluor apei tale sau incluzând o apă de gură pe bază de fluor în rutina ta orală zilnică, poți ajuta la o mai bună protejare a dinților de carii și bacterii. Suplimentele cu fluor sunt disponibile și te pot ajuta să-ți menții gura curată și sănătoasă.

Detartrajul profesional – Specialiștii Puredent îți recomandă realizarea unui detartraj profesional de cel puțin două ori pe an. Prin această operațiune, deloc dureroasă, se îndepărtează placa bacteriană de la baza dinților, precum și tartrul, lăsând dinții curați și sănătoși.

Controale stomatologice de rutină – Pentru prevenirea apariției problemelor dentare sau pentru tratarea acestora imediat ce debutează, vizitele constante la medicul stomatolog sunt esențiale atât pentru prevenirea cariilor dentare, cât și pentru menținerea unui zâmbet impecabil. Aceste controale de rutină nu trebuie neglijate, chiar dacă aparent nu sesizezi nicio problemă dentară. Medicul stomatolog este singurul în măsură să evalueze nivelul sănătății orale și tot el este singurul care poate să sesizeze semnele incipiente ale unei potențiale afecțiuni.

Echipa Puredent este alături de tine, și ne dorim ca fiecare pacient al nostru să se bucure de un zâmbet perfect, sănătos și strălucitor, de aceea, îți stăm la dispoziție pentru orice informație ai avea nevoie. Ne poți scrie oricând pe adresa de email info@puredentalclinic.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

 

Search

+
Call Now Button