Cum să îți menții dinții albi, după albirea profesională? Iată 6 reguli de urmat!

Un zâmbet perfect alb este dorința multor pacienți care vin la Puredent, iar clinica noastră le oferă serviciul ideal pentru acesta: lampa UV Philips ZOOM Advanced White, care albește dinții cu până la 8 nuanțe, în 60 de minute.

Însă, după procesul de albire, medicii Puredent recomandă o serie de reguli, pe care pacientul trebuie să le urmeze pentru a-și păstra culoarea perfectă a dinților, pentru o perioadă îndelungată de timp. Ne dorim să vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie, pentru că Puredent a devenit o comunitate atât de îndrăgită, iar grija noastră pentru pacienții care ne aleg se traduce și prin calitatea informațiilor pe care le oferim.

Așadar, iată câteva recomandări pentru a păstra nuanța albă a dinților, DUPĂ procesul de albire:

Evită alimentele ”interzise”
Asemenea unei sugative, pe care o foloseam în copilărie să ștergem petele de cerneală, dantura proaspăt albită absoarbe coloranții mult mai rapid decât atunci când dentina nu e expusă agenților de albire.

Astfel, în prima săptămână după albire se interzice complet consumul de fructe și legume cu factori coloranți puternici: cireșe, fructe de pădure, sfecla roșie sau căpșuni. De asemenea, sosurile colorate, precum cel de roșii, sunt și ele dăunătoare dinților.

O altă recomandare în ceea ce privește rutina din timpul meselor este aceea de a servi alimentele la temperatura camerei, deoarece  după tratamentul de albire sensibilitatea dentară crește.

Fără băuturi colorate
Vinul roșu, cafeaua, sucurile puternic colorate (cele de fructe de pădure, cele acidulate) pot reduce de asemenea rata de succes a tratamentului de albire, cauza fiind acțiunea agenților cromogenici care fac parte din compoziția acestor băuturi.

O altă recomandare ar fi, ca atunci când beți sucuri sau lichide colorate să folosiți paiul, deoarece aciditatea poate dăuna smalțului dintelui, proaspăt supus tratamentului cu peroxid de hidrogen.

Atenție sporită și la consumul de ceai negru, pentru că poate păta dinții mai mult decât cafeaua – având o textură diferită.

Adio țigări
Dacă îți dorești că strălucirea dinților să persiste, trebuie să spui ”Adio!” țigărilor (la această recomandare intră, normal, și trabucurile).

Întreabă-ne ce pastă de dinți să folosești
După procesul de albire, le recomandăm pacienților care vin la Puredent, să evite pasta de dinți abrazivă, în schimb le spunem să utilizeze o pastă de dinți efect de albire! Însă și aici există niște riscuri –  folosită în fiecare zi, pasta de dinți cu efect de albire poate înlătura petele de tutun, de ceai, cafea, însă utilizarea ei în fiecare zi poate dăuna dinților, crescând sensibilitatea dentară. De asemenea și periuța de dinți ar trebui schimbată și adaptată noii flore bucale.

Tratamente naturale – bicarbonatul de sodiu
După tratamentul de albire, poți continua îngrijirea dinților tăi cu tratamente naturale. O metodă bună de albire a dinților este combinarea bicarbonatului de sodiu cu un praf de sare și cu jumătate de linguriță de peroxid de hidrogen. Amestecul rezultat poate fi întins pe dinți cu degetul său cu periuța și, lăsat câteva minute să acționeze, apoi îndepărtat cu delicatețe, fără a pune presiune asupra dinților.

Consumă zilnic fructe
Asigură-te că alimentația ta este bogată în legume și fructe proaspete (nu din compoturi, sau gemuri). Acestea sunt o soluție naturală și simplă ale cărei efecte apar însă mai târziu: merele și morcovii au cel mai bun efect: curăță dinții, iar acidul conținut în cantitate moderată poate albi în mod natural dinții (să nu vă așteptați, însă la minuni, după consumul unui singur măr/morcov).

Nu-ți face un obicei din albirea profesională, pentru că expunerea dinților la lampă poate desensibiliza dantura. O dată la doi ani este frecvența admisă și recomandată de specialiștii Puredent.

Ne dorim să știi că te poți baza pe noi, de aceea, îți stăm la dispoziție pentru orice informații ai avea nevoie, dar și pentru programări în clinica noastră: 0721904777 sau info@puredentalclinic.ro sunt datele de contact la care îți răspundem cu mare drag!

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button