Servicii premium Puredent

ESTETICĂ DENTARĂ

Zâmbetul este una din cele mai puternice unelte de comunicare și poate influența semnificativ ”prima impresie”. Are un impact fundamental nu doar asupra esteticii, ci și asupra expresiilor faciale, masticației, foneticii și expresiei verbale. Un zâmbet sănătos și strălucitor reprezintă percepția asupra combinației dintre ”sănătate” și ”frumusețe”.

Una din cerințele pacienților este aceea de a restaura estetica zâmbetului lor prin diferite metode ce țin de ramura esteticii dentare – totul pentru a crește stima de sine și a îmbunătăți statutul relațional, atât în viața privată, cât și în viața profesională.

Provocarea pentru medicul dentist modern este să împace atât obiectivele estetice, cât și funcționale, căutând să obțină cele mai bune rezultate prin proceduri minim-invazive cu respect față de parametrii biologici.

Ghidați de design și conduși de pasiunea pentru frumusețe și sănătate, am pus bazele serviciului de estetică dentară, în cadrul clinicii Puredent.

Tratament restaurativ, minim-invaziv, care îți va restaura încrederea în tine. Fațetele sunt ca niște cămăși de porțelan care sunt folosite pentru a crea o nouă suprafață frontală pentru un dinte. Acestea sunt piese subțiri modelate din porțelan având forma dintelui, care se adaptează pe partea frontală a dintelui și se află în vârful topului de îngrijire în cosmetica dentara. Fațetele sunt făcute dintr-o carapace subțire de porțelan și sunt lipite permanent de dinte. Tehnicienii fabrică fațete după amprentele și specificațiile de culori. Fiecare fațetă este personalizată pentru a se potrivi natural și confortabil pe fiecare dinte. După așezare, aceste fațete sunt făcute să arate ca dinții naturali.

Proces restaurativ funcțional și estetic al unui dinte distrus. Coroanele dentare sunt lucrări dentare care acopera sau învelesc partea vizibilă a unui dinte. Pentru ca medicul stomatolog să le poată fixa pe dinte trebuie îndeplinite anumite conditii:

  • medicul va pregăti într-un anumit fel dintele – operațiune numită șlefuire
  • dintele respectiv trebuie să fie sănătos sau corect tratat și să nu fie mobil
  • partea coronară (adică partea vizbilă în cavitatea bucală) a dintelui să fie suficient de rezistentă pentru a susține lucrarea

Coroanele dentare trebuie să înlocuiască cât mai adecvat rolul dintelui pe care îl învelesc, așadar trebuie să preia funcțiile dintelui:

  • Estetică- să se integreze ca formă, mărime și culoare cu dinții vecini
  • Funcția masticatorie- coroana trebuie astfel modelată încât masticația să se realizeze confortabil. Deoarece coroanele sunt lucrări dentare mici, toate forțele masticatorii se vor transmite de-a lungul rădăcinii dintelui pe care sunt fixate, asigurând astfel un confort optim.
  • Funcția masticatorie- coroana trebuie astfel modelată încât masticația să se realizeze confortabil.
  • Rezistența- să păstreze sau să crească rezistența dintelui pe care îl acoperă.

Coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu acoperă complet un dinte sau un implant dentar. Coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt opţiunea pe care o aleg, în special, pacienţii care au alergie la metale. Avantajulincontestabil al acestui tip de tratament protetic este biocompatibilitateatotalăcu structurile dentare şi gingiile, lucru care se traduce prin lipsa oricăror posibile reacţii adverse.

Zirconiul este unul dintre aliajele care imită cel mai bine culoarea şi transluciditatea dintelui şi de aceea poate fi dificil de identificat chiar şi pentru medicul dentist. În plus, respingeacumularea plăcii bacteriene, este foarte rezistent, este lipsit de conductivitate electrică şi nu corodează în timp. Totodată, zirconiul reprezintă baza sau suportul peste care va veni porțelanul, modelat după forma dinților vecini.

Coroanele dentare pe suport de zirconiu au devenit populare datorită faptului că imită aspectul și culoarea naturală a dinților. Acestea sunt obținute printr-un procedeu de frezare computerizată a unui bloc din zirconiu, folosind tehnologia CAD/CAM

Coroanele integral ceramice E-MAX  sunt realizate fără suport metalic, au rezistență mare la fractură și sunt translucide (foarte estetice). De asemenea, acestea prezintă o estetică superioară, transluciditatea lor fiind similară cu cea a dinţilor naturali, iar contactul cu gingia se realizează numai prin ceramică.

Coroanele E-MAX reprezintă soluţia ideală pentru pacienţii care acuză reacţie alergică la diferite metale. Ele se utilizează în special la nivelul dinţilor frontali.

Zirconiul este un material care a apărut recent și a revoluționat stomatologia. Datorită proprietăților exceptionale, acesta poate fi folosit în mai multe scopuri. Pentru prelucrare, este nevoie de sisteme computerizate extrem de sofisticate.

Zirconiul este unmaterial ceramic de culoare albă care se prezintă sub formă de blocuri de diverse forme și mărimi. În stomatologie nu se folosește zirconiul pur, ci o combinație chimică a acestuia numită oxid de zirconiu.

Aproape orice tip de lucrare protetică poate fi construită din ceramică pe suport de zirconiu. Structurile sunt extrem de rezistente și durabile iar estetica unor asemenea restaurări este deosebită.

Zirconiul se prelucrează exclusiv prin frezare computerizată, fiind necesare aparate sofisticate de o înaltă precizie. Etapele realizării scheletului de zirconiu implică mult mai puțin participarea tehnicianului dentar, majoritatea fazelor realizându-se cu ajutorul sistemelor automatizate.

Coroanele ceramice pe suport metalic reprezintă îmbină rezistența mecanică a metalului cu calitățile fizionomice ceramicii. Coroana metalo-ceramică este formată dintr-o capă metalică turnată ce poate fi acoperită complet sau parțial cu un strat de ceramică.

Metalul de suport pentru ceramică poate fi un metal nobil (aur), un aliaj din metale nobile (aur sau argint cu platina sau paladiu) sau din metale nenobile (cobalt-crom, nichel).

Încrustațiile dentare sunt obturații turnate în laborator. Cavitatea este curățată în prealabil și apoi se ia amprenta dintelui pentru a fi trimisă la un laborator. Locul gol este umplut cu un material provizoriu pentru a evita fracturarea sau deteriorarea dintelui.

Sunt mai multe tipuri de materiale din care se realizează aceste piese de reconstrucție. Primul tip de material este porțelanul, care imită culoarea dintelui. Pe lângă avantajul unui aspect estetic plăcut, încrustațiile cu porțelan sunt rezistente și nu se pătează.

Cel de-al doilea tip este reprezentat de materialele compozite colorate. La fel ca încrustațiile cu porțelan, cele cu materiale compozite sunt foarte reușite din punct de vedere estetic. Ambele tipuri de materiale sunt cimentate pe dinte cu un adeziv special.

Coroana pe implant se indică de obicei când lipsește un singur dinte iar dinții care mărginesc breșa sunt sănătoși sau pot fi tratați. În cazul unei breșe mai întinse, se pot folosi mai multe coroane pe implanturi situate una lânga alta.

Coroanele dentare sunt realizate din ceramică pe diverse suporturi: aliaje de aur, titan, alte aliaje metalice sau zirconiu. În unele situații se pot confecționa și coroane integral ceramice.