Fațete dentare – Avantaje și dezavantaje. Ce îți recomandă Puredent

Atunci când am creat conceptul clinicii noastre, am vrut să construim o clinică stomatologică pluri-disciplinară, dar care să se axeze, în primul rând pe estetica zâmbetului. De aceea, știm și înțelegem nevoia ta de a avea un zâmbet perfect – sănătos și strălucitor, iar serviciile pe care ți le punem la dispoziție îți oferă acest lucru.

 

În ultimii ani, aplicarea fațetelor dentare a devenit o tehnică foarte populară atât printre pacienți, cât și printre medicii stomatologi, pentru că reușește să corecteze micile imperfecțiuni ale dinților și să creeze un zâmbet de Hollywood. În articolul acesta vrem să îți prezentăm avantajele și dezavantajele acestei tehnici, iar tu poți evalua dacă se aplică și în cazul tău.

 

Fațete dentare – avantaje

De departe, cel mai mare avantaj al fațetelor dentare ține de latura estetică a acestora, restaurând și corectând imperfecțiunile existente ale dinților. Fațetele dentare sunt realizate din ceramică integrală, un material foarte bine tolerat de corpul uman, neexistând posibilitatea reacțiilor alergice.

Un alt avantaj este acela că tratamentul aplicării fațetelor dentare este unul restaurativ, păstrându-se cât se poate de mult din smalțul dinților. Datorită paletei generoase de nuanțe, fațetele dentare vor avea exact culoarea dinților învecinați (asta dacă nu se dorește o restaurare completă a dinților prin fațetele dentare).

Fațetele dentare au o grosime foarte mică, protejând gingia, nefiind necesară o frezare în profunzime a dinților – așa cum se întâmplă în cazul coroanelor dentare.

Un alt avantaj al fațetelor dentare este posibilitatea eliminării spațiilor, sau micilor imperfecțiuni ale dinților, putând aduce dinții la același nivel, iar spațiile interdentare putând fi acoperite cu materialul ceramic.

 

Fațete dentare – dezavantaje

Aplicarea fațetelor dentare este un proces rapid, însă foarte complex, fiind necesară o precizie extrem de fină, altfel, gingia poate avea de suferit și pot apărea infecții. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care fațetele nu sunt poziționate corect, iar dacă nu sunt lipite foarte bine pe suprafața dinților, se pot acumula bacterii și resturi alimentare, ducând la inflamarea gingiei.

Un alt dezavantaj este acela că după aplicarea fațetelor, din cauza procesului de șlefuire al dinților, poți dezvolta o sensibilitate dentară. Din fericire, însă, această senzație dispare la câteva zile de la aplicarea fațetelor.

 

Primul pas, dacă îți dorești să ai un zâmbet perfect, este să mergi la un consult stomatologic, iar specialiștii Puredent te vor îndruma și îți vor da cele mai bune sfaturi. Planul de tratament este întotdeauna personalizat, în clinica noastră, de aceea ne poți suna la numărul de telefon 0721904777 pentru a-ți face o programare.

 

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button