Impactul dăunător pe care fumatul îl are asupra sănătății dinților tăi. Cinci motive să renunți

Fumatul este unul din cele mai dăunătoare vicii, cu impact asupra tuturor organelor, însă unul din cele mai afectate este cavitatea bucală. Dincolo de efectele care pot fi observate ușor, precum halitoza, pierderea albului natural și apariția petelor, există o listă lungă de boli și consecințe pe care ochii noștri nu le văd: boli respiratorii, boli pulmonare sau boli cardiovasculare.

Din păcate, conform statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, în România mor anual peste 45.000 de români din cauza afecțiunilor generate de acest obicei nociv. Mult mai îngrijorător este faptul că, în România, vârsta de inițiere a acestui obicei nociv, fumatul, este de aproximativ 13 ani, una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

Efectele tutunului asupra cavității bucale

  • Deficitul simțului, gustului și mirosului. Acțiunea tutunului limitează percepția de arome și mirosuri, în special pe cele sărate. Acest lucru face ca fumătorii să tindă să abuzeze inconștient de sare, ceea ce poate duce la hipertensiune arterială.
  • Risc crescut de parodontită.  Consumul de tutun multiplica de trei ori riscul de parodontoza și favorizează agravarea acesteia, iar diagnosticul este întârziat de cele mai multe ori. Acest lucru se datorează faptului că tutunul este un vasoconstrictor (reduce alimentarea cu sânge a gingiilor), ceea ce face ca acestea să pară mai palide și mai puțin inflamate decât sunt în realitate.
  • Rată scăzută de succes a tratamentelor.
  • Cea mai gravă și răspândită boală: cancerul oral.Tutunul conține un număr mare de substanțe cancerigene care, dacă este asociat și cu alcoolul, pătrunde și mai mult membranele mucoase, iar riscul de a suferi de cancer oral crește considerabil
  • Halitoza. Componentele dăunătoare pe care le posedă tutunul generează halitoză. În plus față de mirosul de tutun, acest lucru provoacă  uscăciunea și iritarea membranelor mucoase ale guriiși ale căilor respiratorii, deci nu există o oxigenare adecvată și apare respirația urât mirositoare.

Poate că ți se pare un pas greu de făcut, însă gândește-te la tot ce ți-am scris în acest articol înainte să îți aprinzi următoarea țigară. Renunță la fumat, vino la Puredent pentru un control de rutină și alături de medicii noștri vom restabili sănătatea cavității tale orale.

Suntem aici, pentru tine, cu orice informații sau detalii ai avea nevoie, de aceea ne poți scrie pe adresa de email info@puredentalclinic.ro sau ne poți suna la numărul de telefon 0721904777.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button