Cel mai des întâlnite întrebări despre implantul dentar. Puredent îți oferă răspunsul

Ne place să ne documentăm și să fim la curent cu toate informațiile noi care apar în domeniul stomatologiei, iar statisticile naționale cu privire la starea de sănătate a românilor ne arată o realitate îngrijorătoare: peste 70% din români au cel puțin un dinte lipsă, iar 30% dintre aceștia suferă de edentație totală.

În această schemă, la nivel mondial, peste 5 milioane de oameni au apelat deja la implanturile dentare ca soluție pentru restaurarea și restabilirea sănătății orale. Deși relativ nou pe piața stomatologică din România, implantul dentar a devenit un serviciu medical la care din ce în ce mai mulți pacienți apelează, înțelegându-i complexitatea și succesul în reabilitarea funcțiilor normale ale dinților.

Clinica Puredent are în echipa sa specialiști în implantologie și chirurgie dentară, acest lucru fiind un sprijin real pentru pacienții care apelează la serviciile noastre. Pe cât de real este ajutorul oferit de implantul dentar, pacientului care beneficiază de el, pe atât de multe mituri există cu privire la acest serviciu medical. De aceea, ne dorim, ca prin articolul de astăzi să răspundem la cinci întrebări întâlnite în rândul pacienților cu privire la implantul dentar.

Implantul dentar poate fi respins de organism. De ce să îmi asum acest risc?

Într-adevăr, implantul dentar poate fi respins de organism, însă procentajul persoanelor cărora li se întâmplă acest lucru este extrem de mic, în comparație cu cel al persoanelor al căror organism acceptă intervenția de implantare, transformându-și viața, printr-un zâmbet perfect sănătos.

Literatura de specialitate menționează procente de succes, ce variază în general între 85% și 98% pentru implanturile dentare. Dacă eliminăm cauzele medicale care contraindică un implant sau altele asemănătoare – precum sănătatea generală, infecții orale, erori tehnice sau solicitări mecanice prea mari, procentul de respingere este aproape de 0%.

Sufăr de parodontoză. Pot să apelez la implantul dentar?

Un procent însemnat de pacienți care suferă de parodontoză consideră că nu mai există nicio scăpare pentru a-și recăpăta sănătatea dinților, decât prin apelarea la protezele fixe sau mobile. Din fericire, dacă boala parodontală este tratată din timp, implantul dentar poate fi o soluție viabilă.Parodontoza nu reprezintă o contraindicație pentru implant, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții:

  • îndepărtarea dinților cu pronostic defavorabil pe termen scurt și mediu
  • tratarea bolii parodontale, eliminarea pungilor parodontale din toata cavitatea bucala, nu pe segmente
  • instaurarea unul program profilactic și de monitorizare, riguros

Toate aceste tratamente se refac periodic. Nefiind o contraindicație, parodontoza este fără îndoială un factor de risc important, care combinat cu orice neglijență în igiena orală poate duce la pierderea dinților restanți, dar și a implanturilor.

Cât rezistă un implant dentar? Mi se oferă garanție?

Pentru că este vorba de un act medical, deontologic nu putem oferi garanție, însă pentru a răspunde la această întrebare, vă vom oferi exemple din experiența noastră de medici, exemple pe care le-am văzut cu ochii noștri. După o perioadă de cinci ani de la procesul de implantare, 98% dintre implanturile realizate sunt fără niciun fel de problemă, după 10 ani de la realizarea implantului dentar, procentul implanturilor fără probleme rămâne la peste 95%. Acest lucru ce înseamnă: implantul dentar, ca orice lucrare stomatologică, are nevoie de o îngrijire atentă, de o igienă corespunzătoare și de controale periodice la medicul stomatolog.

Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, implantul dentar poate rezista ”o viață”, acest lucru depinzând de atenția acordată îngrijirii orale, de către pacient.

De ce să aleg implantul dentar și nu proteză?

Studiile realizate de Academia Americană de Implantologie Dentară arată că implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție de tratament în cazul unei edentații. Șurubul de implant, care ține locul rădăcinii dentare, reprezintă fundația viitoarelor lucrări protetice. Prin implantul dentar se elimină necesitatea tratării dinților învecinați, care, în cazul optării pentru o lucrare protetică, ar trebui tratați și ei.

Deși, inițial prețul implanturilor poate părea mare, ele sunt avantajoase financiar, reprezentând o investiție rentabilă pe termen lung.

Ne dorim ca pacienții care aleg serviciile Puredent să fie informați. Să cunoască realitatea și să ia cele mai bune decizii în ceea ce privește starea de sănătate a dinților lor, de aceea, scopul acestor articole este unul educativ, pentru că informația înseamnă putere!

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button