Servicii premium Puredent

IMPLANTOLOGIE

Implantul dentar nu este doar o soluție. Este calea pe care o alegi pentru recăpătarea încrederii și a stimei de sine. De aceea, noi la Puredent, suntem extrem de atenți cu fiecare pas pe care îl facem, pentru că implantul îmbină sănătatea și frumusețea orală. Vrem să înțelegi fiecare pas pe care îl facem, de aceea dorim să îți explicăm în ce constă realizarea implantului dentar.

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală, prin care se inserează o rădăcină artificială – sub forma unui șurub din titan. Componentele implantului dentar sunt: corpul implantului, capa de vindecare, cheia de transfer, implantul analog și șurubul de fixare.

În primul pas se inserează implantul dentar – acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar, șurubul de acoperire și bontul protetic.

Pasul al doilea: după trei luni (în cazul implantului realizat pe mandibulă) și șase luni (în cazul implantului realizat la maxilar) are loc deschiderea implantului dentar și inserarea capelor de vindecare sau a gingivaformelor.

Pasul al treilea: după două săptămâni de la montarea capelor de vindecare, încep etapele protetice pentru realizarea coroanelor dentare. Lucrările protetice sunt realizate prin tehnologia CAD-CAM din materiale de cea mai bună calitate.

Tehnologia CAD-CAM este cea mai modernă tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare din zirconiu pe principiul imprimantelor 3D. Execuția acestor lucrări este controlată prin computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.

Tipuri de implant dentar și lucrări dentare pe implanturi:

Cele mai populare implanturile dentare sunt cele care au forma rădăcinii unui dinte. Acestea pot avea formă cilindrică, pot fi netede, cu spire sau cu formă conică. Așa cum v-am prezentat, tratamentul prin implant dentar are mai multe etape: implantul propriu-zis, bontul protetic (elementul de legătură dintre implant și lucrare) și coroana dentară – partea vizibilă a implantului.

Implantul dentar este înlocuitorul rădăcinii dentare, iar una din modalitățile prin care o coroană se așează peste implant este prin metoda cimentării acesteia de bontul protetic. Bontul protetic se înșurubează pe implant (rădăcină), iar peste acesta se lipește lucrarea cu ajutorul unui adeziv special. Această metodă este cel mai des uzitată în cazul implanturilor singular (pentru un singur dinte implantat).

O altă metodă de fixare a unei coroane sau lucrări dentare peste implant este aceea de înșurubare. Astfel, coroana dentară este înșurubată peste implant, iar orificiul de acces al șurubului de fixare este acoperit cu un material special, similar celui folosit la plombarea dinților, care are culoarea identică cu cea a dintelui. Unul din principalele avantaje este faptul că îndepărtarea coroanei – pentru igienizări, sau mici reparații – este extrem de facilă.

Acest tip de implant este limitat ca și rezistență, pentru că sunt niște implanturi foarte subțiri, folosindu-se doar în cazuri speciale:

  • În cazurile în care spațiile dentare sunt foarte înguste – cum ar fi incisivii laterali (dinții cei mai înguști din cavitatea bucală)
  • În cazurile în care trebuie să fixăm protezele mobile, deoarece masticatorii nu mai sunt atât de mari
  • Ca lucrări provizorii, până la integrarea implanturilor definitive

Implantul dentar se inserează chirurgical, în profunzimea osului, preluând toate funcțiile unui dinte normal. Principalul avantaj al implantului dentar este că, odată inserat, păstrează osul intact, asemenea unui dinte natural, împiedicând retragerea gingivală. Deși mulți pacienți consideră implanturile o operațiune costisitoare, acesta este, dimpotrivă, foarte eficient în ceea ce privește raportul calitate-preț: dacă în cazul unei punți dentare se înlocuiesc trei coroane dentare, în cazul implantului se aplică doar o singură coroană. Mai mult, dinții învecinați nu vor fi sacrificați, iar masa osoasă va fi intactă și sănătoasă.

Edentația parțială sau totală poate avea efecte extrem de neplăcute asupra sănătății și aspectului fizic, însă datorită tehnologiei și materialelor de ultimă generație, chiar și această problemă poate fi rezolvată. Implanturile și coroanele solidarizate sunt o soluție care vă va reda zâmbetul și vă va oferi confortul de care aveți nevoie – atât la masticație, cât și la fonație.

Implanturile dentare sunt cea mai bună alternative de înlocuire a dinților pierduți, deoarece nu sunt sacrificați dinții naturali, ci se integrează perfect în maxilar, contribuind semnificativ la păstrarea masei osoase. Dacă o privim pe termen lung, această operație își aduce aportul estetic și functional, oferind confort și încredere pacientului.

În cazul în care implanturile sunt inserate în vecinătatea dinților naturali, este foarte important ca gingiile să fie sănătoase, iar dinții să nu fie afectați de parodontoză, în caz contrar, înainte de procesul de implantare, trebuie tratată boala parodontală, pentru ca implanturile să nu fie respinse de organism.

Aceasta este cea mai modernă metodă de înlocuire a unei danturi compromise, cu ajutorul a patru sau șase implanturi dentare și o lucrare fixă (care poate fi finalizată în aceeași zi).

În cazul în care lucrarea trebuie efectuată pe maxilarul superior, se pot utiliza 4, 5 sau 6 implanturi, în funcție de densitatea osoasă, iar dacă lucrarea trebuie efectuată pe mandibula, de regulă sunt utilizate 4 implanturi pentru o reabilitare totală a danturii.

În cazul acestui tip de implant, operațiunea se împarte în două:

Lucrarea provizorie: este fixă și se montează imediat după inserarea implanturilor, iar pacientul poate pleca în 24 de ore cu implanturi și o lucrare provizorie fixă, funcțională.

Lucrarea definitivă se poate realiza după 4-6 luni de la inserarea implanturilor, după încheierea procesului de asimilare biologică a acestora. Materialul din care se realizează lucrările definitive este stabilit alături de medicul stomatolog, după mai multe teste ale mușcăturii – astfel, acestea pot fi efectuate din compozit, ceramic integrală sau zirconiu.