„Resimt durere după tratamentul de canal!” De ce se întâmplă acest lucru?

La Puredent, din cadrul serviciilor noastre stomatologice face parte și Endodonția – ramură care se ocupă cu tratamentul dinților, în profunzime, altfel spus, tratament de canal și obturații dentare. De ce în urma tratamentului de canal, pacientul poate resimți o durere, în locul în care s-a realizat lucrarea? Este normal acest lucru? Vrem, ca prin articolul de astăzi, să vă explicăm aceste lucruri și să vă răspundem la aceste întrebări.

Durerea după obturația de canal este normală și nu trebuie să ne îngrijoreze. Un dinte care a fost tratat pe canal, iar nervul acestuia a fost scos, poate rămâne cu o sensibilitate timp de câteva zile sau chiar săptămâni. Ce trebuie să reținem este că dintele în sine nu doare, însă ceea ce provoacă sensibilități sunt țesuturile periodontale care înconjoară rădăcina.

Ce tipuri de durere poți resimți DUPĂ obturația de canal?

Durerea după obturația de canal poate să difere în funcție de fiecare persoană în parte. În principiu se simte un anumit grad de disconfort asupra dintelui tratat, care poate ține de la 2-3 zile până la o săptămână.

De asemenea, durerea se resimte mai mult ca o presiune sau pulsație pe dinte. În foarte puține cazuri, poate să apară și o durere mai puternică, care să nu fie provocată de niciun stimul dureros și să fie o durere permanentă. În acest caz, medicul stomatolog prescrie antiinflamatoare, care vor trebui luate numai dacă durerea este insuportabilă. Printre cele mai întâlnite tipuri de dureri, putem enumera o durere în timp ce mușcăm sau atunci când mestecăm.

Ce tratament medicamentos recomandăm dacă durerea persistă?

Durerea este absolut normală dupa realizarea tratamentului endodontic, iar dacă aceasta poate fi suportabilă, este bine să evităm și administrarea medicamentelor. Însă, dacă durerea devine acută este necesar să luăm antiinflamatoare. Acestea trebuie prescrise doar de către medicul stomatolog și administrate de trei ori pe zi, pentru un număr limitat de zile.

Știm că fiecare organism reacționează în mod diferit la tratamentele stomatologice, iar obiceiurile alimentare și adicțiile fiecăruia pot întârzia procesul de vindecare; prin astfel de articole vrem să vă atragem atenția că reacțiile organismului sunt perfect normale, iar medicii Puredent vă stau la dispoziție și DUPĂ finalizarea tratamentului. Așa cum știți deja, ne puteți contacta la numărul de telefon 0721904777 sau ne puteți trimite un email pe adresa info@puredentalclinic.ro. Să ne revedem cu bine la #clinicazambetelorperfecte pentru că…

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău!

Search

+
Call Now Button