Tratamentul de canal nu doare. Mituri pe care ți le explică specialiștii Puredent

Una din cele mai mari frici ale pacienților care vin în clinica noastră este frica de durere. Serviciile stomatologice din trecut erau asociate, inevitabil, cu durerea și un sentiment pregnant de neplăcere, însă, datorită evoluției tratamentelor și aparaturii din acest domeniu, această neplăcere a pacienților dispare, în momentul în care experimentează serviciile stomatologice pe care le oferim în clinica noastră.

Vrem să vă vorbim astăzi despre tratamentul de canal radicular, asupra căruia au tot circulat informații cu privire la nivelul de durere pe care îl resimte pacientul atunci când se află pe scaunul stomatologic.

Una dintre cel mai des întâlnite discuții – pe care le putem încadra la capitolul mituri – despre tratamentul de canal este aceea că se realizează doar în momentul în care pacientul prezintă o carie de o dimensiune foarte mare. Este important să știm că traumatismele la nivelul dintelui pot implica un tratament de canal.

 

De asemenea, am întâlnit frecvent cazuri în care pacienții vin la clinică și ne spun că au aflat că dintele nu mai este la fel de rezistent, după ce nervul a fost îndepărtat. Este adevărat faptul că un dinte care a avut parte de tratament de canal este mai puțin rezistent, de aceea, medicii endodonți din clinica noastră recomandă protejarea acestuia cu o coroană dentară astfel încât dintele să poată îndeplini toate funcțiile pe care le are în mod natural. De asemenea, o coroană dentară  va asigura pacientul că dintele natural nu este atât de predispus fracturilor.

Tratamentul canalului radicular realizat la microscop

Așa cum vă spuneam la începutul acestui articol, medicina și tehnologia au avansat foarte mult, iar operații ca cele de tratament radicular nu mai sunt dureroase, așa cum erau în trecut. Tratamentul endodontic se realizează la microscop, care ajută la efectuarea unui tratament corect și de lungă durată. Mai mult, microscopul oferă o imagine mărită asupra dintelui, atât la suprafață, cât și în interiorul acestuia, acesta este 100% sigur, minim-invaziv și are un grad ridicat de precizie.

Sănătatea zâmbetului tău este o prioritate pentru noi, de aceea, la Puredent, ne asigurăm că orice serviciu pe care ți-l oferim să aibă un grad minim de neplăcere, cu efecte optime pe termen lung. Suntem aici, pentru tine, de aceea, ne poți scrie la info@puredentalclinic.ro sau ne poți suna la 0721904777 pentru programări sau informații.

Zâmbetul perfect există și poate fi chiar zâmbetul tău.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Call Now Button